Badeværelse i sommerhuset: Prisberegner og inspiration

Går man med tanker om at give sommerhuset en kærlig hånd inden den kommende sommer, er badeværelset et godt sted at starte. Det gør sommerhuslivet mere komfortabelt og luksuriøst, ligesom ejendomsværdien øges ved eventuelt salg af sommerhuset. Men hvor meget …

Går man med tanker om at give sommerhuset en kærlig hånd inden den kommende sommer, er badeværelset et godt sted at starte. Det gør sommerhuslivet mere komfortabelt og luksuriøst, ligesom ejendomsværdien øges ved eventuelt salg af sommerhuset. Men hvor meget koster renovationen af badeværelset? Og hvad er processen? Her finder du grove prisestimater, vejledning til renovationen og inspiration til skønne sommerhusbadeværelser.

Få 3 gratis estimater for prisen på et nyt badeværelse i dit sommerhus
Hvis du vil præcist estimat for prisen på et nyt badeværelse i dit sommerhus, anbefaler vi, at du benytter servicen fra 3byggetilbud.dk. Du får 3 forskellige tilbud fra 3 forskellige håndværkerfirmaer. Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar. Du kan vælge, om du blot vil bruge tilbuddene som informative estimater og afvise alle tilbuddene, eller om du vil takke ja til et af tilbuddene.

  • Gratis
  • 100% Uforpligtende
  • Hurtigt svar

Videoen nedenfor illustrerer, hvordan 3byggetilbud fungerer.

Sådan virker 3byggetilbud.dk

Hvad koster et badeværelse i sommerhuset?

Prisen på det nye badeværelse afhænger af en lang række variabler. Er der tale om anlæggelse af helt nyt badeværelse? En komplet renovering af badeværelset? Eller blot et make-over af badeværelset? Hvor meget af arbejdet er du selv villig til at lave? Hvor i landet er sommerhuset placeret? Disse faktorer – blandt mange andre – afgør, hvad du skal slippe af med. En generel tommelfingerregel er, at hvis vandrør og VVS allerede er anlagt, vil prisen blive langt billigere.

  • Anlæggelse af nyt badeværelse: 32.000-36.000 DKK per kvadratmeter
  • Komplet renovering af eksisterende badeværelse: 6.000-15.000 DKK per kvadratmeter
  • Make-over (ansigtsløft) af eksisterende badeværelse: 5.000-10.000 DKK per kvadratmeter

Beregningen foretages som følger: Pris per kvadratmeter x antallet af kvadratmeter

Som den skarpe læser måske vil have bemærket, er anlæggelse af nyt badeværelse betragteligt dyrere end en renovering af et eksisterende. Det skyldes, at al VVS- og kloakarbejde allerede er udført. Det er således VVS-arbejdet, der typisk er dyrest, især fordi det kræver autoriseret kloakmester. Priserne ovenfor er grove estimater. Hvis man ønsker et præcist bud, anbefaler vi, at man indhenter pristilbud fra forskellige murermestre.

Vejledning til renoveringen: skridt for skridt

  1. Gør dig tanker om, hvilken stil badeværelset skal være i. Det er i sagens natur lettere sagt end gjort, for man skal både tage hensyn til æstetikken i badeværelset (og at stilen komplimenterer resten af sommerhuset) og de mere praktiske behov. Du kan enten finde inspiration i billedserien nedenfor, på Instagram, Pinterest eller lignende. En anden mulighed er også at søge råd hos en indretningsarkitekt eller murermester.
  2. Efter man har gjort sig nogle overordnede tanker om stilen samt noteret sig de praktiske detaljer (kvadratmeter af badeværelset, om VVS allerede er installeret, om nye klinker og fliser skal lægges osv.), kan man begynde at indhente tilbud fra murermestre. Vi anbefaler servicen 3byggetilbud grundet overskueligheden, men man kan f.eks. supplere tilbud fra 3byggetilbud med lokale murermestre gennem Google Local. På den måde sikrer man sig den bedste pris til den bedste kvalitet. Vi anbefaler desuden, at man benytter en murermester som specialiserer sig i vådrum (badeværelser).
  3. Beskriv opgaven for murermesteren i detaljer (kvadratmeter, stand af nuværende badeværelse, behov for VVS, eventuelt billeder af nuværende badeværelse osv.). Spørg desuden om tidshorisont, samlede pris og dagsbøder (dvs. betaling til dig, hvis de ikke overholder deadline for, hvornår badeværelset skal være færdigt).

Skriv en kommentar