Guide: billig renovering af badeværelset – spar op til 100.000 DKK på budgettet

Hvis man ligger på et stramt budget, kan det måske virke lige lovlig optimistisk at sætte sin lid til et nyt badeværelse. Men det er ikke nødvendigvis tilfældet. En renovering af badeværelset kan gøres til rigtig fornuftige penge, hvis man …

Hvis man ligger på et stramt budget, kan det måske virke lige lovlig optimistisk at sætte sin lid til et nyt badeværelse. Men det er ikke nødvendigvis tilfældet. En renovering af badeværelset kan gøres til rigtig fornuftige penge, hvis man sørger for selv at gøre noget af arbejdet. Derudover vil vi vise, hvordan du kan spare op til 100.000 DKK på renoveringen af badeværelset.

Hvad koster et badeværelse som regel?

Det er naturligvis svært at komme med et endegyldigt svar på, hvad et nyt badeværelse koster. Årsagen er, at det afhænger af mange faktorer. Navnlig:

 • Hvor meget af arbejdet man selv laver
 • Om der er tale om en komplet renovation eller et make over af eksisterende badeværelse
 • Størrelsen på badeværelset
 • Priserne på materialet

Alligevel kan man godt komme med nogle grove estimater for prisen. Generelt ligger prisen på mellem 10.000-15.000 DKK per kvadratmeter for en komplet renovation. En komplet renovation inkluderer nye rør, evt. nyt toilet eller håndvask, VVS, nye klinker mv. Er man blot på udkig efter et ansigtsløft af badeværelset, er det noget mere budgetvenligt med ca. 5.000-10.000 DKK per kvadratmeter. Et ansigtsløft inkluderer typisk ikke mere end nye klinker/fliser, nyt spejl og eventuelt ny brusekabine.

Få 3 tilbud på din nye badeværelse

Et nyt badeværelse kan være dyrt, hvis du kun indhenter et enkelt tilbud hos et håndværkerfirma. Får du derimod flere tilbud, vil der være konkurrence om din opgave. Det sikrer en lavere pris for dig. Med servicen fra 3byggetilbud.dk får du 3 forskellige tilbud fra 3 forskellige håndværkerfirmaer. Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar.

 • Gratis
 • Uforpligtende
 • Hurtigt svar

Videoen nedenfor illustrerer, hvordan 3byggetilbud fungerer.

Sådan virker 3byggetilbud.dk

Guide: sådan sparer du op til 100.000 DKK på renoveringen af badeværelset

En talemåde lyder “if you pay peanuts you get monkeys”. Selvom det i mange omstændigheder gør sig gældende, er det heldigvis ikke tilfældet med denne metode til at spare op til 100.000 DKK på renoveringen af badeværelset. Det involverer nemlig hverken at betale håndværkeren lav løn, og det involverer heller ikke at lave alt arbejdet selv.

Til gengæld kan du spare op mod 100.000 DKK på renoveringen ved at få tilbud på arbejdstimer fra håndværkeren i stedet for totalentreprise. Med totalentreprise tager håndværkerfirmaet sig både af håndværkerarbejdet og indkøb af materialer, men det er til gengæld også det, der kan koste op mod 100.000 DKK ekstra. Hvis du blot køber arbejdstimerne fra håndværkeren (og gerne en selvstændig håndværker, de har typisk de laveste priser) og selv står for indkøb af materialer, kan du spare op mod 100.000 DKK. Det skyldes, at både håndværkeren og mellemmænd lægger ovenpå priserne for materialer, som dermed bliver langt dyrere, end hvis du selv køber det. Her er processen:

1. Lav præcis plantegning af det ønskede badeværelse: med 1:20 (dvs. 1 cm på papiret svarer til 20 cm i virkeligheden). Suppler eventuelt med at tegne vægge med diverse ønskede spejle og skabe forfra. Det skal bruges til at indhente tilbud fra håndværkerfirmaerne og hele vejen gennem processen. Husk derfor at måle præcist op.

Et eksempel på en plantegning af det ønskede badeværelse. Tegningen behøver ikke være så detaljeret og pæn, men præcise og specifikke mål er vigtige.

2. Indhent tilbud om arbejdstimer. Indsend samtidig plantegning om ønskede badeværelse samt fotos af nuværende badeværelse, så håndværkerne har en god idé om opgavens omfang. Indhent især tilbud fra selvstændige, da deres priser typisk er lavere.

Sådan sparer man på renovationen af badeværelset

Hvis man er på udkig efter en budgetvenlig renovation af badeværelset må man også erkende, at man ikke kan forvente den mest komplette renovation af badeværeslet. Men et ansigtsløft af badeværelset kan bestemt også gøre meget for badeværelsets udseende. Nedenfor har vi inkluderet et par steder, hvor man kan spare på renovationen.

Gør selv noget af arbejdet

De lavthængende frugter ligger især ved selv at renovere noget af badeværelset. Hvis man har stærke håndværkeregenskaber kan man f.eks. selv ligge klinkerne, hvilket spare mange arbejdstimer for en håndværker og dermed din pengepung.

Det kan dog ikke anbefales selv at lave noget af VVS-arbejdet, da en potentiel vandskade i så fald ikke er dækket af forsikringen. Langt de fleste forsikringer kræver nemlig, at VVS-arbejdet er lavet af en autoriseret VVS-arbejder.

Spar på materialerne

Hvis man skal have nyt toilet, ny håndvask, nye fliser, ny brusekabine mm., kan det betale sig at finde de mest prisvenlige steder at handle dem. Generelt kan det betale sig at købe sine materialer på nettet i stedet for detailforretningerne, fordi netbutikkerne typisk har færre udgifter at dække. Priserne på diverse materialer

 • Nyt WC: cirka mellem 3.000-5.000 DKK inklusiv etablering.
 • Nyt badekar: 3.000-15.000 DKK.
 • Ny ventilation: hvis man vil undgå skimmelsvamp på badeværelset – som kan blive en bekostelig affære – er det vigtigt, at man får tilstrækkelig ventilation. En badeværelsesventilator koster mellem 500-1.500 DKK.
 • Ny håndvask: mellem 400-5.000 DKK.

Hyr en prisvenlig håndværker

Arbejdskraft er dyr i Danmark, og det gælder i den grad også håndværkeres arbejdskraft. Derfor er der mange penge at spare – dels ved selv at gøre noget af arbejdet, men også ved at finde en mere konkurrencedygtig håndværker.

Sådan får man den bedste pris

Hvis man blot tager kontakt til et enkelt håndværkerfirma kan man næppe vide sig sikker på, at man får det mest prisvenlige bud. Håndværkerfirmaet vil med andre ord ikke være i konkurrence om din opgave. Hvis man derimod får flere bud fra flere forskellige håndværkerfirmaer, vil de være i konkurrence om at byde den laveste pris for at få din håndværkeropgave. Man kan gribe telefonen og få et tilbud fra håndværkere i nærområdet ved hjælp af en googlesøgning. En anden (hurtigere og mindre besværlig) mulighed er at bruge en service som 3byggetilbud, hvor man kan få tre gratis og uforpligtende tilbud fra tre forskellige håndværkerfirmaer (se linket øverst i artiklen).

Få klaret flere håndværkeropgaver på samme tid

Ligesom man nogle gange kan opnå en mængderabat ved at købe flere af samme varer i supermarkedet, kan man som regel også forhandle en vis rabat hos håndværkerfirmaet hvis man får klaret flere opgaver på samme tid. Hvis huset f.eks. godt kunne trænge til bedre isolering, kan man i samme omgang forhøre sig hos håndværkeren, om man kan få rabat, når man hyrer for flere opgaver. De kan typisk give en lavere pris end hvad det ellers ville koste, fordi deres overskud på opgaven stiger, jo større opgaven er. Det betyder, at de også kan give et mindre nedslag i prisen, hvis man hyrer for flere opgaver.

En kommentar til “Guide: billig renovering af badeværelset – spar op til 100.000 DKK på budgettet”

Skriv en kommentar