Nyt badeværelse i Århus: Se priser og samlet firmaoversigt

Ifølge Jobindex’ Lønstatistik tjener en håndværker i hovedstadsområdet gennemsnitligt 34.288 DKK, mens den gennemsnitlige månedsløn for en håndværker i Region Midtjylland ligger på 30.665 DKK. Rundt regnet kan du således regne med at betale 11% mindre i løn til håndværkeren …

Ifølge Jobindex’ Lønstatistik tjener en håndværker i hovedstadsområdet gennemsnitligt 34.288 DKK, mens den gennemsnitlige månedsløn for en håndværker i Region Midtjylland ligger på 30.665 DKK. Rundt regnet kan du således regne med at betale 11% mindre i løn til håndværkeren for et nyt badeværelse i Århus ift. københavnerne.

Men hvor meget koster et nyt badeværelse i Århus? Og hvordan sikrer man sig den bedste pris? Her finder du de bedste estimater på et nyt badeværelse i Århus, tips til at få en god pris samt en omfattende oversigt over håndværkerfirmaer, som renoverer badeværelser.

Hvad koster et nyt badeværelse i Århus?

Som man måske kan forestille sig, er det umuligt at give et præcist bud på, hvad et nyt badeværelse i Århus koster. Det skyldes, at det afhænger af en lang række faktorer. Ikke desto mindre kan vi give grove estimater for prisen på et nyt badeværelse i Århus:

Badeværelse i ny tilbygningNyt badeværelse i eksisterende værelseTotalrenovering af eksisterende badeværelseOverfladisk renovering af eksisterende badeværelse
Pris per m225.000-30.000 kr.30.000-50.000 kr.30.000-40.000 kr.5.000-8.000 kr.
Samlet pris150.000-180.000 kr.180.000-200.000 kr.200.000-250.000 kr.30.000-60.000 kr.

Et par kommentarer: et nyt badeværelse i et værelse hvor der ikke tidligere har været anlagt badeværelse er særlig dyrt, da rør til afløb og vandtilslutning skal trækkes fra det nye badeværelse til vandtilslutningen i boligen. Det er en så omfattende opgave, at det faktisk er billigere at lave nyt badeværelse i ny tilbygning. Derudover er et ‘ansigtsløft’ (dvs. lille renovering som ikke påkræver VVS-arbejde) væsentligt billigere end en fuld renovering af badeværelset, da det ikke kræver autoriseret VVS-installatør.

Bemærk, at prisestimaterne ovenfor i høj grad er vejledende og ikke skal tages for pålydende. Hvis du vil have et præcist estimat for, hvad det nye badeværelse koster, anbefaler vi, at du udfylder formularen fra 3byggetilbud nedenfor.

Få 3 tilbud på din nye badeværelse i Århus

Hvis du vil have et mere præcist estimat for renoveringen af dit badeværelse i Århus, anbefaler vi, at du benytter servicen fra 3byggetilbud.dk. Du får 3 forskellige tilbud fra 3 forskellige Århusianske håndværkerfirmaer specialiseret i nyt badeværelse. Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar. Du kan vælge, om du blot vil bruge tilbuddene som informative estimater og afvise alle tilbuddene, eller om du vil takke ja til et af tilbuddene.

  • Gratis
  • 100% Uforpligtende
  • Hurtigt svar
Videoen nedenfor illustrerer, hvordan 3byggetilbud fungerer.

Sådan virker 3byggetilbud.dk

Hvad afhænger prisen af?

En komplet renovation af et gammelt badeværelse kan være en bekostelig affære.

Prisestimaterne som vi har givet ovenfor er som tidligere nævnt i høj grad vejledende, da de afhænger af en række faktorer. Så hvad afhænger prisen af? Se nedenfor de primære faktorer:

  • Typen af renovering: en totalrenovering af badeværelset er væsentligt dyrere end et ‘ansigtsløft’ til badeværelset. Dette er således den mest afgørende faktor for prisen på badeværelset, da et nyt badeværelse i et eksisterende værelse eksempelvis involverer kompliceret og dyrt VVS-arbejde.
  • Om du køber arbejdstimer eller totalentreprise: man kan spare mange penge, hvis man køber arbejdstimer fra håndværkeren ift. at indhente totalenterprise. Vi skriver mere om dette i under afsnittet ‘Sådan sparer du på det nye badeværelse’.
  • Landsdelen: månedslønnen og dermed timeprisen for håndværkere svinger afhængigt af landsdel. Som indledningsvist beskrevet, er månedslønnen eksempelvis 11% lavere for en håndværker i Region Midtjylland sammenlignet med Region Hovedstaden ifølge Jobindex’ Lønstatistik.

Overblik: håndværkerfirmaer i Århus til nyt badeværelse

En lang række håndværkerfirmaer i Århus renoverer også badeværelse. Enten kan du lave en google-søgning på håndværkere i Århus eller bruge nedenstående liste med håndværkerfiramer i Århus, som også renoverer badeværelser. Bemærk, at vi ikke har nogen forudgående erfaring eller samarbejde med pågældende firmaer.

HåndværkerfirmaAdresseTelefonnummer
Københavns HåndværkerserviceKirstinehøj 17, 2770 Kastrup70 22 32 72
EgerbygHvidovrevej 137 2650 Hvidovre78 73 15 52
JAFLEX ApSLybækgade 6B kl. th. 2300 København S27 28 39 88
De Blå MændArnesvej 1 2770 Brønshøj70 25 25 90
Aaskov Entreprise ApSHobrogade 4, st. th., 2100 København27 89 20 21
M. H. WindtbergTømmergravsgade 13, 2450 København33 93 44 62
Varup, JørgenIrlandsvej 21, 2300 København32 59 02 60
P. G. & SønBjerringbrovej 46 2610 Rødovre20 94 02 22
VVS KøbenhavnKompagnistræde 33, 1208 København K70 87 85 17

Billigt badeværelse: Spar op til 100.000 DKK

Hvis du vil spare ganske betragteligt på det nye badeværelse, handler det om at købe arbejdstimer hos håndværkeren fremfor totalentreprise. Det er forbundet med en smule mere arbejde, fordi du selv skal købe materialer og tegne plantegning op for det nuværende badeværelse samt det ønskede badeværelse. Ikke desto mindre kan du spare op mod 100.000 DKK hvis du bestiller arbejdstimer fremfor totalentreprise. Vi har skrevet mere i detaljer om, hvordan man sparer op mod 100.000 DKK på badeværelset her.

Skal man søge byggetilladelse til nyt badeværelse?

Om du skal søge byggetilladelse afhænger i høj grad af, om du bor i enfamiliehus eller lejlighed. Når man bor i lejlighed, skal man næsten altid ansøge om byggetilladelse fra Århus Kommune ved renovering eller etablering af nyt badeværelse. Kravene til hvornår du skal søge byggetilladelse for enfamiliehus er mere lempelige. Tommelfingerregelerne er således:

  • Du skal altid søge byggetilladelse, hvis du vil etablere badeværelse (vådrum) i et allerede eksisterende værelse som ikke tidligere har været beregnet til badeværelse eller ved tilbygning som udvider boligarealet.
  • Hvis du bor i lejlighed, skal du næsten altid have en byggetilladelse og indsende en anmeldelse til kommunen. Det gælder både flytning af vægge, udvidelse af badeværelset, sænkning af loftet eller ny placering af WC.

Du kan indsende ansøgning om byggetilladelse til Århus Kommune her. Husk desuden, at Byggereglementet stiller krav til, hvordan badeværelset renoveres – f.eks. at al VVS- og el-arbejde udføres af hhv. autoriseret blikkenslager og autoriseret elektriker. Du kan læse mere om reglerne for renovering af badeværelse her.

 

Skriv en kommentar