Nyt badeværelse i København: hvad koster det? Se priser og oversigt over håndværkere

De københavnske badeværelser i København er famøse for deres smalle design og manglende renovering. Så måske er det tid til et nyt badeværelse? Vi giver dig her et overblik over priserne på nyt badeværelse i København, de forskellige håndværkerfirmaer, de …

De københavnske badeværelser i København er famøse for deres smalle design og manglende renovering. Så måske er det tid til et nyt badeværelse? Vi giver dig her et overblik over priserne på nyt badeværelse i København, de forskellige håndværkerfirmaer, de gældende regler fra Bygningsreglementet og Københavns Kommune samt tips til hvordan du sparer på renoveringen.

Priserne på et nyt badeværelse i København

Som så mange andre ydelser og varer ligger København desværre i den høje ende hvad angår timelønnen for en håndværker i forhold til landsgennemsnittet. Det betyder også, at man typisk må slippe afsted med lidt mere, når man vil renovere badeværelset.

Mange faktorer spiller i sagens natur ind når man skal vurdere, hvor meget renoveringen kommer til at koste. Ikke desto mindre kan du vejledes af følgende estimater:

 • 6.000-10.000 DKK per kvadratmeter for komplet renovering
 • 4.000-7.000 DKK per kvadratmeter for ansigtsløft på badeværelset

De estimater skal naturligvis tages med forbehold, for prisen afhænger af flere ting, navnligt: om du køber arbejdstimer eller totalentreprise, om renoveringen er et ‘ansigtsløft’ eller totalrenovering, om du skal have installeret nyt udstyr.

Få 3 tilbud på din nye badeværelse i København
Hvis du vil have et mere præcist estimat for renoveringen af dit badeværelse, anbefaler vi, at du benytter servicen fra 3byggetilbud.dk. Du får 3 forskellige tilbud fra 3 forskellige københavnske håndværkerfirmaer specialiseret i nyt badeværelse. Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar. Du kan vælge, om du blot vil bruge tilbuddene som informative estimater og afvise alle tilbuddene, eller om du vil takke ja til et af tilbuddene.
 • Gratis
 • 100% Uforpligtende
 • Hurtigt svar

Videoen nedenfor illustrerer, hvordan 3byggetilbud fungerer.

Sådan virker 3byggetilbud.dk

Overblik: håndværkerfirmaer i København til nyt badeværelse

Der findes mange håndværkerfirmaer i København, som er i stand til at renovere badeværelser. En google-søgning på håndværkere i København giver f.eks. mange resultater. Ikke desto mindre har vi samlet en liste med forskellige håndværkerfirmaer i København. Bemærk, at vi ikke har nogen forudgående erfaring eller samarbejde med pågældende firmaer. Vi giver blot et overblik.

HåndværkerfirmaAdresseTelefonnummer
Københavns HåndværkerserviceKirstinehøj 17, 2770 Kastrup70 22 32 72
EgerbygHvidovrevej 137 2650 Hvidovre78 73 15 52
JAFLEX ApSLybækgade 6B kl. th. 2300 København S27 28 39 88
De Blå MændArnesvej 1 2770 Brønshøj70 25 25 90
Aaskov Entreprise ApSHobrogade 4, st. th., 2100 København27 89 20 21
M. H. WindtbergTømmergravsgade 13, 2450 København33 93 44 62
Varup, JørgenIrlandsvej 21, 2300 København32 59 02 60
P. G. & SønBjerringbrovej 46 2610 Rødovre20 94 02 22
VVS KøbenhavnKompagnistræde 33, 1208 København K70 87 85 17

Inspiration til badeværelset i København

At renovere badeværelset kan måske være en uoverskuelig opgave. Især hvis man ikke er helt sikker på, hvordan badeværelset skal se ud. Derfor giver vi nedenfor et eksempel på en mulig renovering af badeværelset, som man kan bruge til inspiration:

Billederne ovenfor viser en før-efter renovering af et badeværelset. Man skal naturligvis være opmærksom på, at københavnske badeværelser typisk er mindre i størrelsen, hvorfor det egentlige design vil være noget anderledes. Ikke desto mindre kan eksemplet bruges som en mulig pejlemærke for, hvordan dit nye badeværelse skal udformes.

De eneste egentlige ændringer ved dette badeværelse er, at karbadet er erstattet med en funktionel og flot brusekabine, vægge og loft er malet, nye klinker er lagt ved den nye brusekabine og der er installeret ny belysning.

Hele renoveringen har ikke krævet noget VVS-arbejde. På trods af den meget begrænsede renovering, ser badeværelset meget mere moderne og flot ud. Her er med andre ord tale om et ansigtsløft (også kendt som et make-over) af det i øvrigt ret lille badeværelse.

Prisen for ovenstående eksempel behøver højest at koste 10.000 DKK. Fordelen ved et makeover fremfor en komplet renovering er, at det meste af arbejdet selv kan laves, hvis du har erfaring fra lignende tidligere opgaver. Når man får udført en komplet renovering skal alt VVS- og el-arbejde udføres af en autoriseret VVS-arbejder og autoriseret el-arbejder. Det betyder i sagens natur, at prisen bliver langt højere.

Hvordan sparer man penge på renoveringen?

Renoveringer af badeværelser i København kan som bekendt blive en bekostelig affære, fordi timeprisen for en håndværker i København er markant højere end landsgennemsnittet. Det betyder dog ikke, at du ikke kan spare betydeligt på renoveringen. Nedenfor finder du 3 tips til, hvordan du sparer på det nye badeværelse:

Spar på udstyret

Nyt toilet, brusekabine, håndvask mv. kan være meget dyrt. Derfor kan det anbefales at spare på udstyret. Måske kan håndvasken f.eks. genbruges. Nedenfor finder du estimater for priserne på nyt udstyr til badeværelset:

 • Nyt WC: cirka mellem 3.000-5.000 DKK inklusiv etablering.
 • Nyt badekar: 3.000-15.000 DKK.
 • Ny ventilation: ventilation på badeværelset er vigtigt for at undgå fugt, som kan forårsage skimmelsvamp. Et nyt og velfungerende ventilationssystem inklusiv montering fås ca. for 500-1.500 DKK.
 • Ny håndvask: mellem 400-5.000 DKK.

Lav selv noget af arbejdet

Fordi timeprisen for en håndværker i København er høj, er der mange penge at spare, hvis du selv kan udføre noget af arbejdet. F.eks. kan det give rigtig god mening selv at stå for etableringen af nye fliser. Læs eventuelt mere om badeværelsesgulv her. Vær dog opmærksom på, at Bygningsreglementet begrænser, hvad man selv må lave. F.eks. kræves det, at alt VVS-arbejde og el-arbejde udføres af autoriserede personer.

Skal man søge tilladelse? Og hvilke regler gælder der for renoveringen?

På Københavns Kommunes hjemmeside kan du se, hvile regler der gælder i kommunen, og hvad du skal søge tilladelse til. Læs med fordel reglerne for renovering af badeværelset her. Som tommelfingerregel gælder følgende:

 • For lejlighedsbyggeri skal du ikke have byggetilladelse, hvis du renoverer eller udvider badeværelse, hvor du ikke kommer i berøring med ventilation, rørføringen af vand eller afløbet (som er fælles bygningsdele)
 • For byggeri i en-familiehuse skal du ikke have byggetilladelse, hvis du ændrer inden for bygningens eksisterende ydervægge, herunder nyt badeværelse, nyt køkken eller flytning af skillevægge og lignende ombygninger, der ikke ændrer ved størrelsen af det beboede areal

Alt øvrig renovering skal du søge tilladelse til hos kommunen. Det kan gøres i ansøgningsportalen Byg og Miljø her.

Desuden er der en række regler og love, som man skal følge jf. Byggeloven:

 • Afstand: Der skal være mindst 110 cm fri afstand foran både håndvask og toilet, ligesom døren til rummet skal https://badevaerelsepriser.dk/wp-admin/themes.phphave en bredde på minimum 77 cm.
 • Ventilation: Der skal være tilstrækkelig med udluftning i badeværelset, hvilket enten kan være en regulær ventilator eller et kældervindue.
  El og vand: Skal være udført af autoriserede installatører.
 • Vandtæthed: Samlinger, tilslutninger, rørgennemføringer skal være tætte og vandafvisende.
 • Kloak: al kloakarbejde skal være udført af autoriseret kloakmester.

Du kan desuden læse mere om reglerne i Byggeloven udarbejdet af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

5 kommentarer til “Nyt badeværelse i København: hvad koster det? Se priser og oversigt over håndværkere”

 1. Jeg skal til at læse om badeværelser i København (jeg bor i Vanløse) med henblik på en evt renovering. Allerede i introduktionsteksten melder der sig et spørgsmål: Hvad så med de københavnske badeværelser i Skanderborg? 🙂

  Svar
  • Hej Bjørn.

   Du har ret i, at artiklen kan skabe forvirring omkring begrebet ‘københavnske badeværelser’ eller ‘københavnerbadeværelse’, der som begreb blot dækker over et lille badeværelse. I denne artikel har vi dog taget udgangspunkt i kvadratmeterpriserne for renoveringer af badeværelser i Hovedstadsområdet 🙂

   For dit vedkommende – med bopæl i Vanløse – vil jeg mene, at prisestimaterne også gør sig gældende for dig, idet de fleste håndværkerfirmaer i København også laver opgaver i Vanløse. Det eneste der adskiller København fra resten af landet hvad angår badeværelsespriser er arbejdslønnen til håndværkeren, der jo typisk er højere i København sammenlignet med landsgennemsnittet.

   Bh Badevaerelsepriser.dk

   Svar
 2. Hello har lige en forespørgsel : I skriver at totalrenovering af badeværelse koster mellem 6000-10000 kr. Pr kvadratmeter. Vi har lige fået renoveret vort badeværelse på knap 4 kvadratmeter og betalt 165000 kr med det hele. Vi har fået etableret vandgulvvarme og fået byttet om på afløb til bruser og toilet – ellers har resten været ukompliceret – er vi blevet grundigt snydt ? Vh henrik 26168001

  Svar
  • Hej Henrik

   Du har ret i, at prisen på jeres opgave ligger i den meget høje ende. Omvendt er det heller ikke billigt at få etableret ny gulvvarme. Uden at kende yderligere til opgavens omfang og detaljer, kan jeg desværre ikke sige udtale mig om hvorvidt I er blevet ‘snydt’.

   Bh Badevaerelsepriser.dk

   Svar

Skriv en kommentar