Nyt badeværelse på Nordsjælland: Hvad koster det? Se oversigt

Nordsjælland – herunder Hillerød, Helsingør, Lyngby, Roskilde mv. – er kendt som Danmarks mest velhavende landsdel. Tilsvarende kan landsdelen nord for København også pryde sig med nogle af Danmarks dyreste badeværelser: ifølge Jobindex’ lønstatistik ligger månedslønnen for en håndværker i …

Nordsjælland – herunder Hillerød, Helsingør, Lyngby, Roskilde mv. – er kendt som Danmarks mest velhavende landsdel. Tilsvarende kan landsdelen nord for København også pryde sig med nogle af Danmarks dyreste badeværelser: ifølge Jobindex’ lønstatistik ligger månedslønnen for en håndværker i Nordsjælland på 34.224 DKK, hvilket er 14% over landsgennemsnittet. Man skal således regne med at hive lidt flere penge op af lommen – i hvert fald hvad angår håndværkerlønnen – når man skal have lavet nyt badeværelse i Nordsjælland; heriblandt Hillerød, Helsingør, Lyngby, Roskilde mv.

Ikke desto mindre er der flere måder hvorpå man kan spare på badeværelsesrenoveringen. Nedenfor finder du prisestimater for et nyt badeværelse i Nordsjælland, oversigt over håndværkere som også laver badeværelser samt tips til hvordan man sparer på det nye badeværelse.

Få 3 tilbud på din nye badeværelse i Nordsjælland og omegn

Hvis du vil have et mere præcist estimat for renoveringen af dit badeværelse i Nordsjælland – herunder Hillerød, Helsingør, Lyngby og Roskilde – anbefaler vi, at du benytter servicen fra 3byggetilbud.dk. Du får 3 forskellige tilbud fra 3 forskellige nordsjællandske håndværkerfirmaer specialiseret i nyt badeværelse. Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar. Du kan vælge, om du blot vil bruge tilbuddene som informative estimater og afvise alle tilbuddene, eller om du vil takke ja til et af tilbuddene.

  • Gratis
  • 100% Uforpligtende
  • Hurtigt svar
Videoen nedenfor illustrerer, hvordan 3byggetilbud fungerer.

Sådan virker 3byggetilbud.dk

Hvad koster et nyt badeværelse i Nordsjælland og omegn?

Som indledningsvis beskrevet skal man regne med at hive lidt flere penge op af lommen, når man skal have lavet nyt badeværelse i Nordsjælland ift. resten af Danmark. Månedslønnen for en håndværker i Nordsjælland er nemlig 14% højere end landsgennemsnittet. Det kan måske lyde som en beskeden forskel, men ved en stor badeværelsesrenovering kan det betyde store forskelle i kroner og øre – især fordi timelønnen til håndværker, VVS-montør og eventuel elektriker udgør størstedelen af udgiften, når man skal have renoveret badeværelset.

Det er ikke muligt at give et præcist bud på, hvad et nyt badeværelse i Roskilde, Hillerød, Helsingør, Lyngby og resten af Nordsjælland koster. Det skyldes, at det afhænger af en lang række faktorer, som vi beskriver i næste afsnit. Ikke desto mindre kan vi give grove estimater for prisen på et nyt badeværelse i Nordsjælland:

Badeværelse i ny tilbygningNyt badeværelse i eksisterende værelseTotalrenovering af eksisterende badeværelseOverfladisk renovering af eksisterende badeværelse
Pris per m225.000-30.000 kr.30.000-50.000 kr.30.000-40.000 kr.5.000-8.000 kr.
Samlet pris150.000-180.000 kr.180.000-200.000 kr.200.000-250.000 kr.30.000-60.000 kr.

Bemærk: priserne ovenfor afspejler hele landsgennemsnittet for et nyt badeværelse. Regn derfor med, at priserne er noget højere i Nordsjælland, da timelønnen for håndværkere, VVS-montører, elektrikere mv. typisk er højere i Nordsjælland.

Et par kommentarer: et nyt badeværelse i et værelse hvor der ikke tidligere har været anlagt badeværelse er særlig dyrt, da rør til afløb og vandtilslutning skal trækkes fra det nye badeværelse til vandtilslutningen i boligen. Det er en så omfattende opgave, at det faktisk er billigere at lave nyt badeværelse i ny tilbygning (dog ikke højere, når du medregner prisen på selve tilbygningen). Derudover er et ‘ansigtsløft’ (dvs. lille renovering som ikke påkræver VVS-arbejde) væsentligt billigere end en fuld renovering af badeværelset, da det ikke kræver autoriseret VVS-installatør.

Bemærk, at prisestimaterne ovenfor i høj grad er vejledende og ikke skal tages for pålydende. Hvis du vil have et præcist estimat for, hvad det nye badeværelse koster, anbefaler vi, at du udfylder formularen fra 3byggetilbud ovenfor.

Hvad afhænger prisen af?

En komplet renovation af et gammelt badeværelse kan være en bekostelig affære.

Prisestimaterne som vi har givet ovenfor er som tidligere nævnt i høj grad vejledende, da de afhænger af en række faktorer. Så hvad afhænger prisen af? Se nedenfor de primære faktorer:

  • Typen af renovering: en totalrenovering af badeværelset er væsentligt dyrere end et ‘ansigtsløft’ til badeværelset. Dette er således den mest afgørende faktor for prisen på badeværelset, da et nyt badeværelse i et eksisterende værelse eksempelvis involverer kompliceret og dyrt VVS-arbejde.
  • Om du køber arbejdstimer eller totalentreprise: man kan spare mange penge, hvis man køber arbejdstimer fra håndværkeren ift. at indhente totalenterprise. Vi skriver mere om dette i under afsnittet ‘Sådan sparer du på det nye badeværelse’.
  • Landsdelen: månedslønnen og dermed timeprisen for håndværkere svinger afhængigt af landsdel. Som indledningsvist beskrevet, er månedslønnen noget højere for Nordsjælland end landsgennemsnittet (faktisk 14% højere).

Overblik: håndværkerfirmaer i Odense og på Fyn til nyt badeværelse

En lang række håndværkerfirmaer i Nordsjælland renoverer også badeværelse. Enten kan du lave en google-søgning på håndværkere i Nordsjælland generelt, en google-søgning på håndværkere i Lyngby, google-søgning på håndværkere i Hillerød, google-søgning på håndværkere i Helsingør, google-søgning på håndværkere i Roskilde eller bruge nedenstående liste med håndværkerfirmaer i Nordsjælland, Lyngby, Hillerød, Helsingør og Roskilde, som også renoverer badeværelser. Bemærk, at vi ikke har nogen forudgående erfaring eller samarbejde med pågældende firmaer.

Håndværkerfirmaer og VVS i Nordsjælland som også laver nye badeværelser

HåndværkerfirmaAdresseTelefonnummer
AUBO Køkken & Bad HelsingørFabriksvej 3, 3000 Helsingør+4549266959
Kvik | Køkken, bad og garderobe - HillerødIndustrivænget 2, 3400 Hillerød+4548255002
Bedre Bad HørsholmKongevejs-Centret 10, 1.th, 2970 Hørsholm+4571995993
HARLØSE VVS ApSHarløsevej 172, 3400 Hillerød+4548250449
Nk Holm VVS, Virum, Holte, Lyngby, BirkerødGrønnevej 48, 2830 Virum+4575259000
NSJ-HS /v Aurelijus Gedvilas - Nordsjællands håndværksserviceMarstrandsvej 7B, 3000 Helsingør+4553443110

Billigt badeværelse: Spar op til 100.000 DKK

Generelt er en god tommelfingerregel at finde en lille enkeltmands-VVS’er eller håndværker til at klare renoveringen af det nye badeværelse – på den måde slipper man for alle de fordyrende mellemled og administration.

En anden mulighed, hvis du vil spare ganske betragteligt på det nye badeværelse, handler om at købe arbejdstimer hos håndværkeren fremfor totalentreprise. Det er forbundet med en smule mere arbejde, fordi du selv skal købe materialer og tegne plantegning op for det nuværende badeværelse samt det ønskede badeværelse. Ikke desto mindre kan du spare op mod 100.000 DKK hvis du bestiller arbejdstimer fremfor totalentreprise. Vi har skrevet mere i detaljer om, hvordan man sparer op mod 100.000 DKK på badeværelset her.

Skal man søge byggetilladelse til nyt badeværelse?

Om du skal søge byggetilladelse afhænger i høj grad af, om du bor i enfamiliehus eller lejlighed i Odense eller på Fyn. Når man bor i lejlighed, skal man næsten altid ansøge om byggetilladelse fra Odense Kommune ved renovering eller etablering af nyt badeværelse. Kravene til hvornår du skal søge byggetilladelse for enfamiliehus er mere lempelige. Tommelfingerregelerne er således:

  • Du skal altid søge byggetilladelse, hvis du vil etablere badeværelse (vådrum) i et allerede eksisterende værelse som ikke tidligere har været beregnet til badeværelse eller ved tilbygning som udvider boligarealet.
  • Hvis du bor i lejlighed, skal du næsten altid have en byggetilladelse og indsende en anmeldelse til kommunen. Det gælder både flytning af vægge, udvidelse af badeværelset, sænkning af loftet eller ny placering af WC.

Du kan indsende ansøgning om byggetilladelse til Lyngby-Taarbæk Kommune her. Husk desuden, at Byggereglementet stiller krav til, hvordan badeværelset renoveres – f.eks. at al VVS- og el-arbejde udføres af hhv. autoriseret blikkenslager og autoriseret elektriker. Du kan læse mere om reglerne for renovering af badeværelse her.

Skriv en kommentar