Sådan sparer du penge på elektrikeren med tre tips

Det kan være dyrt at hyre en elektriker. Det skyldes særligt, at el-arbejde skal udføres af en autoriseret elektriker for at være lovlig. Det betyder også, at den endelige pris på elektrikeren vil være højere, da man ikke blot kan hyre autodidakte elektrikere. Timeprisen for en elektriker ligger således på mellem 500-700 kr. + moms. Derfor er der god grund til at afsøge mulighederne hvorpå man kan spare penge på en elektriker. Hvordan gør man så det? Det vil vi gennemgå i denne artikel.

Indhent flere tilbud

Der er penge at spare, hvis man er villig til at indhente adskillige tilbud på elektrikeropgaven. Ved at indhente flere tilbud, kan man vælge tilbuddet til den bedste pris på elektriker, som samtidig virker troværdigt. Der er flere måder hvorpå man kan indhente flere tilbud. Dels kan man blot søge på Google efter elektrikere nær én, gribe telefonen eller sende en mail og modtage tilbud. Derved har man mere valgfrihed. Husk i den forbindelse at være detaljeret vedr. opgaven, så elektrikeren har tilstrækkelige forudsætninger for at give et retvisende tilbud. Ellers findes der også adskillige services online, som klarer arbejdet for dig med at indhente tilbud.

Vælg en selvstændig elektriker fremfor en elektrikerentreprise

Man vil ofte kunne spare lidt på timeprisen, hvis man vælger en selvstændig elektriker fremfor en elektrikerentreprise. En elektrikerentreprise har nemlig mange faste udgifter, som en selvstændig elektriker ikke har, og som ultimativt bliver pålagt kunden. Det er derfor en god idé at målrette sin tilbudsøgning efter selvstændige elektrikere.

Tilkøb kun arbejdstimer

Hvis du allerede ved, hvad du skal have udført, er det en god idé kun at tilkøbe arbejdstimer fremfor et fast tilbud. Det kan for eksempel være, at du ved, at du skal have udført fem nye stikkontakter i hjemmet. I så fald kan du gå i byggemarkedet selv og købe materialer til disse nye stikkontakter og blot tilkøbe arbejdstimer hos elektrikeren – altså installation af disse stikkontakter. Det vil typisk være en smule billigere, fordi elektrikerfirmaet typisk også tager sig betalt for materialerne. Du skal dog være opmærksom på, at der er en smule mere arbejdet forbundet med selv at indkøbe materialer, ligesom du skal være sikker på, hvilke nye materialer der skal indkøbes, så det ikke blot er spildte materialer, som elektrikeren alligevel ikke kan bruge. Det vil for mange dog kunne betale sig med det ekstra arbejde, fordi det typisk vil reducere den samlede pris på elektrikerarbejdet.

Skriv en kommentar