Tjekliste i forbindelse med huskøb

Er det blevet tid til at rykke fra den lille 2-værelses og ind i eget hus? Så er der en del ting som er vigtige at huske på. Alt lige fra hvilket hus man gerne vil købe, til hvordan man får finansieringen på plads, og til hvad man skal være ekstra opmærksom på, inden man skriver under på en købskontrakt. Det er ikke fordi det er svært at købe et hus. Det kan bare være svært at overskue elle de ting man skal huske, ligesom det kan være svært at forudse hvor man kan ende i en situation, der er langt fra fordelagtig for en selv. I værste fald kan man enden med at sidde i en rotterede og skylde flere millioner væk. Derfor er det en god idé at være bevidst om de ting, man skal have styr på inden man skriver under. I denne artikel giver vi dig et par af de vigtigste punkter til din tjekliste.

Start med at finde en boligadvokat

Inden du gør noget som helst, så skal du starte med at finde en boligadvokat, der kan rådgive dig i forbindelse med alle de beslutninger, som er involveret i et huskøb. Det kan være alt lige fra finansiering til kontrakter, samt vejledning omkring hvordan håndterer skjulte fejl og mangler, eller hvad man skal gøre hvis der opstår uenighed om ansvar og andet, mellem dig og sælger. Alt i alt, så er det en rigtig god idé og et godt træk, at finde og hyre en boligadvokat, der kan sikre at dine interesser bliver beskyttet bedst muligt.

Få ordnet din finansiering

Det kan være en god idé at blive godkendt til et lån, inden man finder og køber det hus man gerne vil have. Det er ikke alle der kan blive forhåndsgodkendt, men hvis du kan, giver det dig langt større frihed i forhold til at finde et hus, da du ikke er afhængig af at skulle søge et lån til et bestemt hus, men i stedet kan få et beløb godkendt og herefter finde huset ud fra det. Det kan også være det der gør, at der kan være nogle ekstra penge i overskud, til eventuelle renoveringer og reparationer. Du kan f.eks. finde et billigere hus og bruge resten af pengene på forbedringer.

Få styr på tilstandsrapporten

Når du finder et hus, så er det af de vigtigste dokumenter for dig, husets tilstandsrapport. Dette er en del af det at købe et hus og er for det meste blot en formalitet. Der kan dog være nogle ting der vækker mistanke og lyder for godt til at være sandt. Skulle det forholde sig sådan, så kan du få et firma til at lave en uvildig tilstandsrapport for dig, og du kan på den måde sikre dig at alt er som det skal være. Hvis du er interesseret i eller har brug for at få udført en uvildig tilstandsrapport, skal du finde et firma der tilbyder denne service. Du kan også vælge at bruge en portal, der indhenter tilbud fra flere forskellige firmaer, på dine vegne. Læs mere her, hvis denne metode har vækket din nysgerrighed og fået dig til at ville vide mere.

Skriv en kommentar