Nyt badeværelse i Odense og Fyn: Hvad koster det?

Fyn er fin‘ lyder den velkendte sangtekst fra Lasse & Mathilde tilbage fra firserne. Tilsvarende kan du få et nyt, fint badeværelse i Odense og resten af Fyn for et relativt beskedent beløb sammenlignet med badeværelsesrenoveringer i f.eks. hovedstadsområdet. Men hvad koster det i kroner og øre? Og hvilke firmaer udbyder badeværelsesrenoveringer i Odense og på Fyn?

Få 3 tilbud på din nye badeværelse i Odense og på Fyn

Hvis du vil have et mere præcist estimat for renoveringen af dit badeværelse i Odense eller resten af Fyn, anbefaler vi, at du benytter servicen fra 3byggetilbud.dk. Du får 3 forskellige tilbud fra 3 forskellige Fynske håndværkerfirmaer specialiseret i nyt badeværelse. Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar. Du kan vælge, om du blot vil bruge tilbuddene som informative estimater og afvise alle tilbuddene, eller om du vil takke ja til et af tilbuddene.

 • Gratis
 • 100% Uforpligtende
 • Hurtigt svar
Videoen nedenfor illustrerer, hvordan 3byggetilbud fungerer.

Hvad koster et nyt badeværelse i Odense og resten af Fyn?

Man er heldig, hvis man bor i Odense eller resten af Fyn – i hvert fald hvad angår priserne på et nyt badeværelse. Ifølge Jobindex’ Lønstatistik tjener en håndværker i hovedstadsområdet gennemsnitligt 34.288 DKK, mens den gennemsnitlige månedsløn for en håndværker i Fyn ligger på 31.946 DKK. Rundt regnet kan du således regne med at betale 9% mindre i løn til håndværkeren for et nyt badeværelse på Fyn ift. københavnerne. Det kan måske lyde som en beskeden forskel, men ved en stor badeværelsesrenovering kan det betyde store forskelle i kroner og øre.

Det er ikke muligt at give et præcist bud på, hvad et nyt badeværelse i Odense eller på Fyn koster. Det skyldes, at det afhænger af en lang række faktorer. Ikke desto mindre kan vi give grove estimater for prisen på et nyt badeværelse i Odense eller Fyn:

Badeværelse i ny tilbygningNyt badeværelse i eksisterende værelseRenovering af eksisterende badeværelse'Ansigtsløft'
25.000-30.000 DKK pr. m232.000-36.000 DKK pr. m26.000-15.000 DKK pr. m22.000-8.000 DKK pr. m2

Et par kommentarer: et nyt badeværelse i et værelse hvor der ikke tidligere har været anlagt badeværelse er særlig dyrt, da rør til afløb og vandtilslutning skal trækkes fra det nye badeværelse til vandtilslutningen i boligen. Det er en så omfattende opgave, at det faktisk er billigere at lave nyt badeværelse i ny tilbygning. Derudover er et ‘ansigtsløft’ (dvs. lille renovering som ikke påkræver VVS-arbejde) væsentligt billigere end en fuld renovering af badeværelset, da det ikke kræver autoriseret VVS-installatør.

Bemærk, at prisestimaterne ovenfor i høj grad er vejledende og ikke skal tages for pålydende. Hvis du vil have et præcist estimat for, hvad det nye badeværelse koster, anbefaler vi, at du udfylder formularen fra 3byggetilbud ovenfor.

Hvad afhænger prisen af?

En komplet renovation af et gammelt badeværelse kan være en bekostelig affære.

Prisestimaterne som vi har givet ovenfor er som tidligere nævnt i høj grad vejledende, da de afhænger af en række faktorer. Så hvad afhænger prisen af? Se nedenfor de primære faktorer:

 • Typen af renovering: en totalrenovering af badeværelset er væsentligt dyrere end et ‘ansigtsløft’ til badeværelset. Dette er således den mest afgørende faktor for prisen på badeværelset, da et nyt badeværelse i et eksisterende værelse eksempelvis involverer kompliceret og dyrt VVS-arbejde.
 • Om du køber arbejdstimer eller totalentreprise: man kan spare mange penge, hvis man køber arbejdstimer fra håndværkeren ift. at indhente totalenterprise. Vi skriver mere om dette i under afsnittet ‘Sådan sparer du på det nye badeværelse’.
 • Landsdelen: månedslønnen og dermed timeprisen for håndværkere svinger afhængigt af landsdel. Som indledningsvist beskrevet, er månedslønnen noget lavere for Fyn end landsgennemsnittet – så du kan slippe billigere afsted end resten af Danmark.

Overblik: håndværkerfirmaer i Odense og på Fyn til nyt badeværelse

En lang række håndværkerfirmaer i Odense og Fyn renoverer også badeværelse. Enten kan du lave en google-søgning på håndværkere i Odense, en google-søgning på håndværkere på Fyn eller bruge nedenstående liste med håndværkerfirmaer i Odense og på Fyn, som også renoverer badeværelser. Bemærk, at vi ikke har nogen forudgående erfaring eller samarbejde med pågældende firmaer.

Håndværkerfirmaer og VVS i Odense

HåndværkerfirmaAdresseTelefonnummer
Odense Håndværkeren v/Brian RasmussenFirkløvervej 2, 5270 Odense61 33 24 24
Deres HåndværkerRugårdsvej 222, 5210 Odense28 55 51 57
Håndværkeren Tygesen v/Lars TygesenNæsbygårdsvej 88, 5270 Odense27 11 91 85
Allround Byg A/SHans Egedes Vej 20, 5210 Odense66 16 08 08
Odense Håndværkeren v/Brian RasmussenFirkløvervej 2, 5270 Odense27 89 20 21
Håndværkergården A/SLind Hansens Vej 5, 5000 Odense65 91 48 84
Odense VVS ApS-21 64 53 78
VVS Firmaet TH. Jensen A/SPetersmindevej 14, 5000 Odense66 11 31 70
VVS KajReventlowsvej 46, 5000 Odense C66 11 08 66

Håndværkerfirmaer og VVS på Fyn

HåndværkerfirmaAdresseTelefonnummer
VVS Gruppen Fyn A/SAllerupgyden 1, 5672 Broby62 63 20 28
Fyns Energi og VVSBogensevej 420, 5270 Odense40 33 66 13
Vantinge VVS ApSBlåkildevej 1, 5750 Ringe62 66 13 10
Proline VVS ApS-63 95 60 20
Morud VVS & El ApSÅbakkevej 5, 5462 Morud65 96 48 00
Gjersing VVS ApSOdensevej 18 G, 5260 Odense S65 98 14 98
Midtfyns VVS & Smedie ApSBakkevej 11, 5750 Ringe62 62 15 62
Blichfeldt VVS-61 69 89 83
Dansk VVS Service & Dansk Bad Design ApSKlokkestøbervej 7, 5230 Odense M70 20 90 19

Billigt badeværelse: Spar op til 100.000 DKK

Generelt er en god tommelfingerregel at finde en lille enkeltmands-VVS’er eller håndværker til at klare renoveringen af det nye badeværelse – på den måde slipper man for alle de fordyrende mellemled og administration.

En anden mulighed, hvis du vil spare ganske betragteligt på det nye badeværelse, handler om at købe arbejdstimer hos håndværkeren fremfor totalentreprise. Det er forbundet med en smule mere arbejde, fordi du selv skal købe materialer og tegne plantegning op for det nuværende badeværelse samt det ønskede badeværelse. Ikke desto mindre kan du spare op mod 100.000 DKK hvis du bestiller arbejdstimer fremfor totalentreprise. Vi har skrevet mere i detaljer om, hvordan man sparer op mod 100.000 DKK på badeværelset her.

Skal man søge byggetilladelse til nyt badeværelse?

Om du skal søge byggetilladelse afhænger i høj grad af, om du bor i enfamiliehus eller lejlighed i Odense eller på Fyn. Når man bor i lejlighed, skal man næsten altid ansøge om byggetilladelse fra Odense Kommune ved renovering eller etablering af nyt badeværelse. Kravene til hvornår du skal søge byggetilladelse for enfamiliehus er mere lempelige. Tommelfingerregelerne er således:

 • Du skal altid søge byggetilladelse, hvis du vil etablere badeværelse (vådrum) i et allerede eksisterende værelse som ikke tidligere har været beregnet til badeværelse eller ved tilbygning som udvider boligarealet.
 • Hvis du bor i lejlighed, skal du næsten altid have en byggetilladelse og indsende en anmeldelse til kommunen. Det gælder både flytning af vægge, udvidelse af badeværelset, sænkning af loftet eller ny placering af WC.

Du kan indsende ansøgning om byggetilladelse til Århus Kommune her. Husk desuden, at Byggereglementet stiller krav til, hvordan badeværelset renoveres – f.eks. at al VVS- og el-arbejde udføres af hhv. autoriseret blikkenslager og autoriseret elektriker. Du kan læse mere om reglerne for renovering af badeværelse her.

 

Nyt badeværelse i Århus: Se priser og samlet firmaoversigt

Ifølge Jobindex’ Lønstatistik tjener en håndværker i hovedstadsområdet gennemsnitligt 34.288 DKK, mens den gennemsnitlige månedsløn for en håndværker i Region Midtjylland ligger på 30.665 DKK. Rundt regnet kan du således regne med at betale 11% mindre i løn til håndværkeren for et nyt badeværelse i Århus ift. københavnerne.

Men hvor meget koster et nyt badeværelse i Århus? Og hvordan sikrer man sig den bedste pris? Her finder du de bedste estimater på et nyt badeværelse i Århus, tips til at få en god pris samt en omfattende oversigt over håndværkerfirmaer, som renoverer badeværelser.

Hvad koster et nyt badeværelse i Århus?

Som man måske kan forestille sig, er det umuligt at give et præcist bud på, hvad et nyt badeværelse i Århus koster. Det skyldes, at det afhænger af en lang række faktorer. Ikke desto mindre kan vi give grove estimater for prisen på et nyt badeværelse i Århus:

Badeværelse i ny tilbygningNyt badeværelse i eksisterende værelseRenovering af eksisterende badeværelse'Ansigtsløft'
25.000-30.000 DKK pr. m232.000-36.000 DKK pr. m26.000-15.000 DKK pr. m22.000-8.000 DKK pr. m2

Et par kommentarer: et nyt badeværelse i et værelse hvor der ikke tidligere har været anlagt badeværelse er særlig dyrt, da rør til afløb og vandtilslutning skal trækkes fra det nye badeværelse til vandtilslutningen i boligen. Det er en så omfattende opgave, at det faktisk er billigere at lave nyt badeværelse i ny tilbygning. Derudover er et ‘ansigtsløft’ (dvs. lille renovering som ikke påkræver VVS-arbejde) væsentligt billigere end en fuld renovering af badeværelset, da det ikke kræver autoriseret VVS-installatør.

Bemærk, at prisestimaterne ovenfor i høj grad er vejledende og ikke skal tages for pålydende. Hvis du vil have et præcist estimat for, hvad det nye badeværelse koster, anbefaler vi, at du udfylder formularen fra 3byggetilbud nedenfor.

Få 3 tilbud på din nye badeværelse i Århus

Hvis du vil have et mere præcist estimat for renoveringen af dit badeværelse i Århus, anbefaler vi, at du benytter servicen fra 3byggetilbud.dk. Du får 3 forskellige tilbud fra 3 forskellige Århusianske håndværkerfirmaer specialiseret i nyt badeværelse. Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar. Du kan vælge, om du blot vil bruge tilbuddene som informative estimater og afvise alle tilbuddene, eller om du vil takke ja til et af tilbuddene.

 • Gratis
 • 100% Uforpligtende
 • Hurtigt svar
Videoen nedenfor illustrerer, hvordan 3byggetilbud fungerer.

Hvad afhænger prisen af?

En komplet renovation af et gammelt badeværelse kan være en bekostelig affære.

Prisestimaterne som vi har givet ovenfor er som tidligere nævnt i høj grad vejledende, da de afhænger af en række faktorer. Så hvad afhænger prisen af? Se nedenfor de primære faktorer:

 • Typen af renovering: en totalrenovering af badeværelset er væsentligt dyrere end et ‘ansigtsløft’ til badeværelset. Dette er således den mest afgørende faktor for prisen på badeværelset, da et nyt badeværelse i et eksisterende værelse eksempelvis involverer kompliceret og dyrt VVS-arbejde.
 • Om du køber arbejdstimer eller totalentreprise: man kan spare mange penge, hvis man køber arbejdstimer fra håndværkeren ift. at indhente totalenterprise. Vi skriver mere om dette i under afsnittet ‘Sådan sparer du på det nye badeværelse’.
 • Landsdelen: månedslønnen og dermed timeprisen for håndværkere svinger afhængigt af landsdel. Som indledningsvist beskrevet, er månedslønnen eksempelvis 11% lavere for en håndværker i Region Midtjylland sammenlignet med Region Hovedstaden ifølge Jobindex’ Lønstatistik.

Overblik: håndværkerfirmaer i Århus til nyt badeværelse

En lang række håndværkerfirmaer i Århus renoverer også badeværelse. Enten kan du lave en google-søgning på håndværkere i Århus eller bruge nedenstående liste med håndværkerfiramer i Århus, som også renoverer badeværelser. Bemærk, at vi ikke har nogen forudgående erfaring eller samarbejde med pågældende firmaer.

HåndværkerfirmaAdresseTelefonnummer
Københavns HåndværkerserviceKirstinehøj 17, 2770 Kastrup70 22 32 72
EgerbygHvidovrevej 137 2650 Hvidovre78 73 15 52
JAFLEX ApSLybækgade 6B kl. th. 2300 København S27 28 39 88
De Blå MændArnesvej 1 2770 Brønshøj70 25 25 90
Aaskov Entreprise ApSHobrogade 4, st. th., 2100 København27 89 20 21
M. H. WindtbergTømmergravsgade 13, 2450 København33 93 44 62
Varup, JørgenIrlandsvej 21, 2300 København32 59 02 60
P. G. & SønBjerringbrovej 46 2610 Rødovre20 94 02 22
VVS KøbenhavnKompagnistræde 33, 1208 København K70 87 85 17

Billigt badeværelse: Spar op til 100.000 DKK

Hvis du vil spare ganske betragteligt på det nye badeværelse, handler det om at købe arbejdstimer hos håndværkeren fremfor totalentreprise. Det er forbundet med en smule mere arbejde, fordi du selv skal købe materialer og tegne plantegning op for det nuværende badeværelse samt det ønskede badeværelse. Ikke desto mindre kan du spare op mod 100.000 DKK hvis du bestiller arbejdstimer fremfor totalentreprise. Vi har skrevet mere i detaljer om, hvordan man sparer op mod 100.000 DKK på badeværelset her.

Skal man søge byggetilladelse til nyt badeværelse?

Om du skal søge byggetilladelse afhænger i høj grad af, om du bor i enfamiliehus eller lejlighed. Når man bor i lejlighed, skal man næsten altid ansøge om byggetilladelse fra Århus Kommune ved renovering eller etablering af nyt badeværelse. Kravene til hvornår du skal søge byggetilladelse for enfamiliehus er mere lempelige. Tommelfingerregelerne er således:

 • Du skal altid søge byggetilladelse, hvis du vil etablere badeværelse (vådrum) i et allerede eksisterende værelse som ikke tidligere har været beregnet til badeværelse eller ved tilbygning som udvider boligarealet.
 • Hvis du bor i lejlighed, skal du næsten altid have en byggetilladelse og indsende en anmeldelse til kommunen. Det gælder både flytning af vægge, udvidelse af badeværelset, sænkning af loftet eller ny placering af WC.

Du kan indsende ansøgning om byggetilladelse til Århus Kommune her. Husk desuden, at Byggereglementet stiller krav til, hvordan badeværelset renoveres – f.eks. at al VVS- og el-arbejde udføres af hhv. autoriseret blikkenslager og autoriseret elektriker. Du kan læse mere om reglerne for renovering af badeværelse her.

 

Nyt badeværelse i København: hvad koster det? Se priser og oversigt over håndværkere

De københavnske badeværelser i København er famøse for deres smalle design og manglende renovering. Så måske er det tid til et nyt badeværelse? Vi giver dig her et overblik over priserne på nyt badeværelse i København, de forskellige håndværkerfirmaer, de gældende regler fra Bygningsreglementet og Københavns Kommune samt tips til hvordan du sparer på renoveringen.

Priserne på et nyt badeværelse i København

Som så mange andre ydelser og varer ligger København desværre i den høje ende hvad angår timelønnen for en håndværker i forhold til landsgennemsnittet. Det betyder også, at man typisk må slippe afsted med lidt mere, når man vil renovere badeværelset.

Mange faktorer spiller i sagens natur ind når man skal vurdere, hvor meget renoveringen kommer til at koste. Ikke desto mindre kan du vejledes af følgende estimater:

 • 6.000-10.000 DKK per kvadratmeter for komplet renovering
 • 4.000-7.000 DKK per kvadratmeter for ansigtsløft på badeværelset

De estimater skal naturligvis tages med forbehold, for prisen afhænger af flere ting, navnligt: om du køber arbejdstimer eller totalentreprise, om renoveringen er et ‘ansigtsløft’ eller totalrenovering, om du skal have installeret nyt udstyr.

Få 3 tilbud på din nye badeværelse i København
Hvis du vil have et mere præcist estimat for renoveringen af dit badeværelse, anbefaler vi, at du benytter servicen fra 3byggetilbud.dk. Du får 3 forskellige tilbud fra 3 forskellige københavnske håndværkerfirmaer specialiseret i nyt badeværelse. Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar. Du kan vælge, om du blot vil bruge tilbuddene som informative estimater og afvise alle tilbuddene, eller om du vil takke ja til et af tilbuddene.
 • Gratis
 • 100% Uforpligtende
 • Hurtigt svar

Videoen nedenfor illustrerer, hvordan 3byggetilbud fungerer.

 

Overblik: håndværkerfirmaer i København til nyt badeværelse

Der findes mange håndværkerfirmaer i København, som er i stand til at renovere badeværelser. En google-søgning på håndværkere i København giver f.eks. mange resultater. Ikke desto mindre har vi samlet en liste med forskellige håndværkerfirmaer i København. Bemærk, at vi ikke har nogen forudgående erfaring eller samarbejde med pågældende firmaer. Vi giver blot et overblik.

HåndværkerfirmaAdresseTelefonnummer
Københavns HåndværkerserviceKirstinehøj 17, 2770 Kastrup70 22 32 72
EgerbygHvidovrevej 137 2650 Hvidovre78 73 15 52
JAFLEX ApSLybækgade 6B kl. th. 2300 København S27 28 39 88
De Blå MændArnesvej 1 2770 Brønshøj70 25 25 90
Aaskov Entreprise ApSHobrogade 4, st. th., 2100 København27 89 20 21
M. H. WindtbergTømmergravsgade 13, 2450 København33 93 44 62
Varup, JørgenIrlandsvej 21, 2300 København32 59 02 60
P. G. & SønBjerringbrovej 46 2610 Rødovre20 94 02 22
VVS KøbenhavnKompagnistræde 33, 1208 København K70 87 85 17

Inspiration til badeværelset i København

At renovere badeværelset kan måske være en uoverskuelig opgave. Især hvis man ikke er helt sikker på, hvordan badeværelset skal se ud. Derfor giver vi nedenfor et eksempel på en mulig renovering af badeværelset, som man kan bruge til inspiration:

Billederne ovenfor viser en før-efter renovering af et badeværelset. Man skal naturligvis være opmærksom på, at københavnske badeværelser typisk er mindre i størrelsen, hvorfor det egentlige design vil være noget anderledes. Ikke desto mindre kan eksemplet bruges som en mulig pejlemærke for, hvordan dit nye badeværelse skal udformes.

De eneste egentlige ændringer ved dette badeværelse er, at karbadet er erstattet med en funktionel og flot brusekabine, vægge og loft er malet, nye klinker er lagt ved den nye brusekabine og der er installeret ny belysning.

Hele renoveringen har ikke krævet noget VVS-arbejde. På trods af den meget begrænsede renovering, ser badeværelset meget mere moderne og flot ud. Her er med andre ord tale om et ansigtsløft (også kendt som et make-over) af det i øvrigt ret lille badeværelse.

Prisen for ovenstående eksempel behøver højest at koste 10.000 DKK. Fordelen ved et makeover fremfor en komplet renovering er, at det meste af arbejdet selv kan laves, hvis du har erfaring fra lignende tidligere opgaver. Når man får udført en komplet renovering skal alt VVS- og el-arbejde udføres af en autoriseret VVS-arbejder og autoriseret el-arbejder. Det betyder i sagens natur, at prisen bliver langt højere.

Hvordan sparer man penge på renoveringen?

Renoveringer af badeværelser i København kan som bekendt blive en bekostelig affære, fordi timeprisen for en håndværker i København er markant højere end landsgennemsnittet. Det betyder dog ikke, at du ikke kan spare betydeligt på renoveringen. Nedenfor finder du 3 tips til, hvordan du sparer på det nye badeværelse:

Spar på udstyret

Nyt toilet, brusekabine, håndvask mv. kan være meget dyrt. Derfor kan det anbefales at spare på udstyret. Måske kan håndvasken f.eks. genbruges. Nedenfor finder du estimater for priserne på nyt udstyr til badeværelset:

 • Nyt WC: cirka mellem 3.000-5.000 DKK inklusiv etablering.
 • Nyt badekar: 3.000-15.000 DKK.
 • Ny ventilation: ventilation på badeværelset er vigtigt for at undgå fugt, som kan forårsage skimmelsvamp. Et nyt og velfungerende ventilationssystem inklusiv montering fås ca. for 500-1.500 DKK.
 • Ny håndvask: mellem 400-5.000 DKK.

Lav selv noget af arbejdet

Fordi timeprisen for en håndværker i København er høj, er der mange penge at spare, hvis du selv kan udføre noget af arbejdet. F.eks. kan det give rigtig god mening selv at stå for etableringen af nye fliser. Læs eventuelt mere om badeværelsesgulv her. Vær dog opmærksom på, at Bygningsreglementet begrænser, hvad man selv må lave. F.eks. kræves det, at alt VVS-arbejde og el-arbejde udføres af autoriserede personer.

Skal man søge tilladelse? Og hvilke regler gælder der for renoveringen?

På Københavns Kommunes hjemmeside kan du se, hvile regler der gælder i kommunen, og hvad du skal søge tilladelse til. Læs med fordel reglerne for renovering af badeværelset her. Som tommelfingerregel gælder følgende:

 • For lejlighedsbyggeri skal du ikke have byggetilladelse, hvis du renoverer eller udvider badeværelse, hvor du ikke kommer i berøring med ventilation, rørføringen af vand eller afløbet (som er fælles bygningsdele)
 • For byggeri i en-familiehuse skal du ikke have byggetilladelse, hvis du ændrer inden for bygningens eksisterende ydervægge, herunder nyt badeværelse, nyt køkken eller flytning af skillevægge og lignende ombygninger, der ikke ændrer ved størrelsen af det beboede areal

Alt øvrig renovering skal du søge tilladelse til hos kommunen. Det kan gøres i ansøgningsportalen Byg og Miljø her.

Desuden er der en række regler og love, som man skal følge jf. Byggeloven:

 • Afstand: Der skal være mindst 110 cm fri afstand foran både håndvask og toilet, ligesom døren til rummet skal https://badevaerelsepriser.dk/wp-admin/themes.phphave en bredde på minimum 77 cm.
 • Ventilation: Der skal være tilstrækkelig med udluftning i badeværelset, hvilket enten kan være en regulær ventilator eller et kældervindue.
  El og vand: Skal være udført af autoriserede installatører.
 • Vandtæthed: Samlinger, tilslutninger, rørgennemføringer skal være tætte og vandafvisende.
 • Kloak: al kloakarbejde skal være udført af autoriseret kloakmester.

Du kan desuden læse mere om reglerne i Byggeloven udarbejdet af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

Nyt badeværelse i Aalborg og Nordjylland: Se priser og murerfirmaer

Anlæggelse af nyt badeværelse i boligen i Aalborg og Nordjylland kan måske virke som en uoverskuelig opgave. Hvem ringer man til? Hvordan får man det bedste tilbud? Og – vigtigst af alt – hvordan sikrer man sig, at man ikke bliver snydt, eller man ender med et badeværelse med fejl og mangler? Her finder du en oversigt over de mange kompetente murerfirmaer i Aalborg og Nordjylland, får et prisoverslag og en vejledning til den videre proces.

Hvad koster et nyt badeværelse i Aalborg?

Man er heldig, hvis man bor i Aalborg eller omegn og skal have renoveret sit nuværende badeværelse. De generelle priser på renovering eller anlæggelse af nyt badeværelse er nemlig en hel del billigere i Aalborg og Nordjylland end f.eks. København. Priserne ligger typisk 20-30% under, hvad det ellers ville have kostet i København. Dels fordi der er mange murerfirmaer som konkurrerer om kunderne i Nordjylland, men også fordi leveomkostningerne i Nordjylland er langt lavere end i København. Det er en klar fordel.

Det er i sagens natur svært at give et præcist bud på, hvad et nyt badeværelse i Aalborg koster, fordi det afhænger af mange ting: skal der anlægges helt nyt badeværelse, skal det eksisterende badeværelse gennem en komplet renovering eller skal badeværelset blot have et ansigtsløft? Derfor kan det være svært at give et præcist prisoverslag. Vi giver dog nogle grove estimater nedenfor:

 • 20.000-25.000 DKK per kvadratmeter for anlæggelse af badeværelse i nyt værelse: skal du have etableret helt nyt badeværelse i et eksisterende værelse, er affæren forholdsvis dyr. Etablering af rør, VVS, el osv. er temmlig dyrt.
 • 6.000-10.000 DKK per kvadratmeter for komplet renovering
 • 4.000-7.000 DKK per kvadratmeter for ansigtsløft på badeværelset

Få 3 tilbud på din nye badeværelse i Aalborg og Nordjylland
Hvis du vil have et mere præcist estimat for renoveringen af dit badeværelse, anbefaler vi, at du benytter servicen fra 3byggetilbud.dk. Du får 3 forskellige tilbud fra 3 forskellige nordjyske håndværkerfirmaer. Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar. Du kan vælge, om du blot vil bruge tilbuddene som informative estimater og afvise alle tilbuddene, eller om du vil takke ja til et af tilbuddene.
 • Gratis
 • 100% Uforpligtende
 • Hurtigt svar

Videoen nedenfor illustrerer, hvordan 3byggetilbud fungerer.

Murerfirmaer i Aalborg og Nordjylland

MurerfirmaAdresseTelefonnummer
Hougaard BygKlarupvej 70, 9270 Klarup20 63 07 87
M. Thomsen Støtt Aalborg A/SHalkjærvej 19, 9200 Aalborg SV96314020
Blik og VVS AalborgIndkildevej 4D, 9210 Aalborg98141900
Murerfirmaet StjernemurerMerkurvej 19, 9200 Aalborg SV25334817
Jan Dam A/SLetvadvej 30, 9200 Aalborg SV98189897
AALBORG VVS-SERVICE A/SØsterbro 1​03, ​9000 Aalborg98121333
Torp Byg ApSGugvej 124, 9210 Aalborg SØ98101798
Thomsen & Fals A/SLundeborgvej 20, 9220 Aalborg Ø70235225
St. AjstrupBrugsvej 7, 9240 Nibe98 35 53 11

Udvalget af murerfirmaer i Nordjylland, som renoverer badeværelser er stort. Vi har samlet en liste med 10 murerfirmaer i Aalborg og omegn, som laver nye badeværelser. Du kan bruge listen og ringe til murerfirmaerne og indhente pristilbud fra dem.

Inspiration til badeværelset: 10 flotte Instagram-fotos

En betydelig del af projektet af at bygge nyt badeværelse er, at finde det design, som der komplimenterer resten af boligens stil. Vi har samlet et udsnit af 10 forskellige badeværelser, som man måske kan blive inspireret af. Generelt er Instagram et glimrende sted at søge inspiration til badeværelset eller indretningen generelt. Vi anbefaler at søge på hashtags som #Nordicbathroom, #bathroomdesign eller #bathroom.

Hvordan reducerer man prisen?

Selvom Aalborg og Nordjylland har timepriser for håndværkere i den lavere ende i forhold til resten af landet (og du dermed kan få et nyt badeværelse billigere), er det stadig ikke en billig omgang. Det betyder også, at der er mange lavthængende frugter at plukke og mange penge at spare, hvis man sikrer sig et godt tilbud. Her er fem bud på, hvordan du sparer penge på renoveringen af badeværelset:

 1. Gør-det-selv: hvis du selv renoverer badeværelset, er der i sagens natur mange penge at spare, fordi løn til håndværkeren ikke er inkluderet. Alternativt kan man gøre noget af arbejdet selv, f.eks. anlæggelsen af klinkerne eller maling af badeværelset. Ulempen er, at forsikringen typisk ikke dækker vandskader forårsaget af VVS-fejl, hvis det ikke er udført af en autoriseret VVS-mand. Det anbefales derfor, at man holder sig fra VVS-arbejde, hvis man gerne vil dækkes af forsikringen.
 2. Indhent op til flere tilbud: med listen ovenfor eller en hurtig google-søgning kan man hurtigt ringe og indhente tilbud hos flere forskellige murerfirmaer. Alternativt er der mulighed for at benytte 3byggetilbud som beskrevet øverst i indlægget. Ved at indhente flere tilbud, kan man få en konkurrencedygtig pris.
 3. Indhent tilbud på arbejdstimer fremfor totalentreprise: der er mange penge at spare, hvis du indhenter tilbud på arbejdstimer fremfor totalentreprise fra håndværkerfirmaet. Faktisk helt op til 100.000 DKK, rsom vi har skrevet om her. Det kræver naturligvis, at du selv lægger lidt mere arbejde i det, da du selv kommer til at stå for indkøb af materiale og at styre hele projektet. Til gengæld kan det være tiden værd, når der er helt op til 100.000 DKK at spare!