Gulvvarme på badeværelset: Se priser for 2022

Gulvvarme på badeværelset kan være et rigtig lækkert tilbehør til badeværelset. I de fodkolde vintre kan gulvvarme på badeværelset være det, der skal til for at få sig selv op om morgenen. Men det er ingen hemmelighed, at gulvvarme heller …

Gulvvarme på badeværelset kan være et rigtig lækkert tilbehør til badeværelset. I de fodkolde vintre kan gulvvarme på badeværelset være det, der skal til for at få sig selv op om morgenen. Men det er ingen hemmelighed, at gulvvarme heller ikke er den mest økonomiske løsning. Her kan du læse alt om regler og love for gulvvarme, priser på gulvvarme og steder at få tilbud til det.

Hvad er gulvvarme?

Gulvvarme kan enten være elbaseret eller vandbaseret. Hvis det er elbaseret består af det af et net af elektriske tråde, som bliver varme, når der løber strøm igennem dem. Når el-gulvvarmen implementeres, støbes den enten ind i betongulvet eller lægges  under et trægulv. Hvis det er en vandbaseret varme, kan den kun lægges under et trægulv.

Få 3 tilbud på gulvvarme

Hvis du vil have et præcist estimat for lægning af gulvvarme, anbefaler jeg, at du benytter servicen fra 3byggetilbud.dk. Du får 3 forskellige tilbud fra 3 forskellige håndværkerfirmaer. Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar. Se eventuelt nedenstående vejledning til opgavebeskrivelse mv.

– Gratis

– Uforpligtende

– Hurtigt svar

Hvornår må gulvvarme implementeres?

Begrænset elvarme i badeværelset som ikke kræver megen energi (såkaldt komfortvarme) og vandbaseret gulvvarme er fuldt lovligt og fri for restriktioner.

Men gulvvarmen er omfattende, er der visse restriktioner i forhold til, hvornår gulvvarme må implementeres. En generel regel lyder, at el som den primære opvarmningskilde ikke må implementeres i et hus, der ligger i et område med gas- eller fjernvarmeforsyning. Det gælder ca. 75 pct. af alle boliger i Danmark – primært boliger i byerne. Undtagelserne for denne regel er:

  • Hvis din bolig allerede var elvarmet i 1994, hvor reglen trådte i kraft.
  • Hvis byggetekniske forhold gør det uhensigtsmæssigt at installere en anden, mere miljørigtig løsning.
  • Sommerhuse, kolonihavehuse mv. er fritaget reglen.
Badeværelse 3 - Etablering af gulvvarme

Pris på gulvvarme – hvad koster det?

Gulvvarme koster i sig selv ikke særlig meget. Materialerne er ikke særlig dyre, og for en dygtig, erfaren håndværker tager det ikke lang tid. Det, der kan gøre implementering af varme i gulvet dyrt, er, hvis badeværelsegulvet skal brydes op. Men hvis du alligevel skal have nyt badeværelse, kan gulvvarme være forholdsvis billigt per kvadratmeter:

  • Hvis der alligevel skal ligges nyt badeværelsesgulv, koster gulvvarmen (med arbejdskraft og materialer) ca. mellem 600 og 1.100 DKK per kvadratmeter.
  • Hvis badeværelsesgulvet alene skal brækkes op for at lægge varme i gulvet, koster affæren ca. 2.200 DKK per kvadratmeter.

Priserne er selvfølgelig vejledende og et groft estimat. Hvis du vil have et præcist estimat anbefaler jeg, at man får tre (gratis og uforpligtende) tilbud hos 3byggetilbud.dk her.

Hvis man selv vil lægge varme i badeværelsesgulvet i stedet for at betale professionelle håndværkere kommer det cirka til at være halvt så dyrt. Du kan læse guides til at lægge gulvvarme hos blandt andre Gulvlaegger.dk.

Elbaseret eller vandbaseret gulvvarme – hvad er bedst?

Hvis du har mulighed for det,  er vandbaseret gulvvarme langt at foretrække. Det skyldes at vandbaseret gulvvarme er  2-3 gange så billigt i drift som elbaseret (kilde: Bolius.dk). Så selv om den vandbaserede løsning er en smule dyrere, tjener differencen meget hurtigt sig selv hjem på varme- og elregningen.

Guide: indhent tilbud på varme i badeværelsesgulvet med 3 trin

Hvis du skal have vandbaseret varme i badeværelsesgulvet, er det altid en god idé at få en autoriseret VVS-installatør til at implementere vandrørene. På den måde sikrer du dig, at en eventuel vandskade forårsaget af den vandbaserede varme i badeværelset er dækket af forsikringen. Derudover kan det være fornuftigt at hyre en murer til støbningen af betonen og lægning af fliserne.

Men med den danske timeløn kan det selvfølgelig blive en bekostelig affære. Derfor giver det også mening at hyre det bedste og mest prisvenlige håndværkerfirma. Med nedenstående service kan du indhente tre tilbud på gulvvarme.

1. Få 3 tilbud på opgaven

Først og fremmest skal du indhente tilbud på din byggeopgave. Vi anbefaler en service udbudt af 3byggetilbud.dk. Her får du tre gratis og uforpligtende tilbud fra dygtige og prisvenlige håndværkerfirmaer.

2. Skriv en udførlig opgavebeskrivelse

Det er vigtigt, at man skriver en udførlig opgavebeskrivelse, så alle de byggefirmaer som ønsker at byde på din opgave har de bedste vilkår for at give dig et tilbud.  En udførlig opgavebeskrivelse til gulvvarme inkluderer bl.a.:

  • Størrelsen på badeværelset i længde og bredde
  • Eventuelt andre installationer i gulvet
  • Om der ønskes vand- eller elbaseret varme
  • Om der også skal lægges nye fliser

3. Vælg det bedste tilbud

Det gælder nu om at vælge det bedste tilbud. Vi anbefaler, at man vælger i en kombination af prisen men også byggefirmaets kundevurderinger og -anmeldelser på både 3byggetilbud såvel som f.eks. Google Local, Facebook og Trustpilot.dk. Alternativt kan du naturligvis fravælge alle tre tilbud.

Skriv en kommentar