Hvilke renoveringer kan bedst betale sig?

Overvejer du at få foretaget renoveringer, tilbygninger eller ombygninger af boligen? I så fald er du ikke den eneste. Byggebranchen boomer i øjeblikket, hvilket formentlig skyldes en kombination af en økonomisk højkonjunktur og et fordelagtigt håndværkerfradrag. Når håndværkerfradraget indenfor de næste måneder fuldstændigt udfases, vil der formentlig være bedre tid i byggebranchen, hvilket vil betyde bedre priser for dig som forbruger.

Her vejleder vi dig til nogle renoveringer, som godt kan betale sig. Vi vurderer renoveringerne på værdistigningen af boligen som resultat af renoveringen samt eventuelle energiforbedringer.

Nyt badeværelse

Et nyt badeværelse er en renovering, som både kan betale sig, og som gør livet mere komfortabelt, mens du bor i hjemmet. Der er mange muligheder ved renovering af badeværelset, herunder en udvidelse af antallet af kvadratmeter, etablering af gulvvarme og meget mere. Prisen på et nyt badeværelse vil afhænge af, hvilken type renovering der er tale om:

  • Badeværelse i ny tilbygning: ca. 25.000-30.000 DKK pr. m2
  • Nyt badeværelse i eksisterende værelse: 32.000-36.000 DKK pr. m2
  • Renovering af eksisterende badeværelse: 6.000-15.000 DKK pr. m2
  • ‘Ansigtsløft’: 2.000-8.000 DKK pr. m2

Ved eventuelt salg af boligen, kan man være sikker på, at det medfører væsentlige værdistigninger. Et nyt badeværelse medfører ifølge Realmæglerne en værdistigning på mellem 33 til 200 procent af den samlede udgift til renoveringen.

Nyt tag

Et nyt tag er en anden renovering som fører til både værdistigninger af boligen, en reduceret varmeregning samt et flottere og nyere udseende af boligen. Et nyt tag er en omfattende renovering, som kan koste op mod flere hundrede tusinde kroner. Den endelige pris vil blandt andet afhænge af tagbelægningen, antal kvadratmeter samt kompleksiteten ved byggeriet. Hvis man desuden kombinerer tagrenoveringen med isolering af taget (hvilket jf. Bygningsreglementet kan være et krav ved tagrenovering), kan man være sikker på en yderligere reduktion af varmeregningen. Du kan læse mere om at købe et nyt tag her.

Ny altan

Bor du i ejerlejlighed og får du mulighed for at bygge ny altan, er det i høj grad en mulighed, man bør benytte sig af. Ny altan fører til markante værdistigninger, især i storbyerne som København, Aarhus, Odense mv. En ny altan er ikke billig, men til gengæld kan du vide dig sikker på en bedre livskvalitet samt en markant værdistigning af ejerlejlighedens værdi. Det er langt fra i alle lejligheder, hvor det er muligt at få bygget ny altan, da det vil afhænge af en tilladelse af kommunen, men hvis det er muligt, er det i høj grad en mulighed som man bør gøre brug af.

Skriv en kommentar