Nyt badeværelse i kælderen: Beregn pris, og læs om regler og love

Hvis man bor i hus med masser plads, kan et badeværelse være en praktisk løsning: dels er det typisk billigere at bygge nyt badeværelse i kælderen, fordi der typisk allerede er de nødvendige vandrør. Derudover kan manglende plads i rum …

Hvis man bor i hus med masser plads, kan et badeværelse være en praktisk løsning: dels er det typisk billigere at bygge nyt badeværelse i kælderen, fordi der typisk allerede er de nødvendige vandrør. Derudover kan manglende plads i rum i huse af ældre dato være en udfordring, hvor der typisk er mere plads i kælderen. Og sidst er regler og love for opførelse af badeværelser i kælderen mindre restriktive ift. almindelige rum. Det gør VVS-arbejdet nemmere og billigere. Men hvad koster badeværelset i kælderen? Og skal man have byggetilladelse til at bygge et? Alt det finder du svar på nedenfor.

Få 3 gratis estimater for prisen på et nyt badeværelse i din kælder
Hvis du vil have et præcist estimat for prisen på et nyt badeværelse i kælderen, anbefaler vi, at du benytter servicen fra 3byggetilbud.dk. Du får 3 forskellige tilbud fra 3 forskellige håndværkerfirmaer. Gratis, uforpligtende og med hurtigt svar. Du kan vælge, om du blot vil bruge tilbuddene som informative estimater og afvise alle tilbuddene, eller om du vil takke ja til et af tilbuddene.

 • Gratis
 • 100% Uforpligtende
 • Hurtigt svar

Videoen nedenfor illustrerer, hvordan 3byggetilbud fungerer.

Sådan virker 3byggetilbud.dk

Beregn pris: hvad koster et badeværelse i kælderen?

Normalt kan et helt nyt badeværelse i et eksisterende værelse være forholdsvis dyrt. En tommelfingerregel er 32.000-36.000 DKK per kvadratmeter. Det er heldigvis ofte langt billigere, hvis man skal nyt badeværelse i kælderen. Her kan man få et nyt badeværelse for 5.000-10.000 DKK per kvadratmeter.

Det vil sige, at hvis man vil bygge et badeværelse i et kælderum på f.eks. 12 kvadratmeter, vil man typisk skulle af med 84.000 DKK:

12 m2 * 7.000 DKK = 84.000 DKK

Det er i sagens natur et groft estimat, og prisen forudsætter også, at der i forvejen løber de nødvendige vandrør og VVS gennem kælderen. Hvis man ønsker et mere præcist estimat, anbefaler vi, at man indhenter tilbud fra diverse murerfirmaer.

Nyt WC, badekar, ventilator, håndvask, lys osv. i kælderen

Når man skal have anlagt nyt badeværelse, skal man selvsagt også tænke over, hvad man vil udstyre det med. Det er typisk nødvendigt at få installeret ventilator, fordi der i forvejen ofte er meget fugtigt i kælderen. På den måde sikrer man sig mod skimmelsvamp. Hvis badeværelset bliver anlagt ved et vindue, er ventilation ikke nødvendigt.

Nedenfor har vi lavet en oversigt over de typiske priser på udstyr. Men som altid er Google din ven.

 • Nyt WC: cirka mellem 3.000-5.000 DKK inklusiv etablering.
 • Nyt badekar: 3.000-15.000 DKK.
 • Ny ventilation: ventilation på badeværelset er vigtigt for at undgå fugt, som kan forårsage skimmelsvamp. Et nyt og velfungerende ventilationssystem inklusiv montering fås ca. for 500-1.500 DKK.
 • Ny håndvask: mellem 400-5.000 DKK.

Byggetilladelse til badeværelse i kælderen: Love og regler

Som nævnt indledningsvist er der færre restriktioner ved at anlægge badeværelse i kælderrum i forhold til almindelige rum. Det betyder, at man som regel ikke skal søge om byggetilladelse til badeværelse i kælderen. Dog er der en række love og regler, som man skal følge jf. Byggeloven:

 • Afstand: Der skal være mindst 110 cm fri afstand foran både håndvask og toilet, ligesom døren til rummet skal have en bredde på minimum 77 cm.
 • Ventilation: Der skal være tilstrækkelig med udluftning i badeværelset, hvilket enten kan være en regulær ventilator eller et kældervindue.
 • El og vand: Skal være udført af autoriserede installatører.
 • Vandtæthed: Samlinger, tilslutninger, rørgennemføringer skal være tætte og vandafvisende.
 • Kloak: al kloakarbejde skal være udført af autoriseret kloakmester.

Om man skal søge byggetilladelse afhænger af, hvilken kommune man hører til. Generelt kan det være fornuftigt at tage kontakt til den tekniske forvaltning i kommunen (f.eks. Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune) og sørge for, at alt er efter reglementerne. Du kan desuden læse mere om reglerne i Byggeloven udarbejdet af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

Inspiration til badeværelset: 10 flotte Instagram-fotos

Hvis man søger inspiration til badeværelset (eller indretningen generelt), kan Instagram være en glimrende inspirationskilde. Vi anbefaler hashtags som #Nordicbathroom, #bathroomdesign, #bathroom eller #bathroombasement. Vi har valgt et lille udsnit nedenfor.

Skriv en kommentar